Referenties

Delhaize

Delhaize is de eerste retailer in België die zijn opleggers uitrust met CryoTech koelunits voor stille en groene stadsdistributie. Die verbruiken maar 25% van de totale energie van een gewone koelkast van hetzelfde formaat en produceren 75% minder uitstoot. Zo helpt Gradius Delhaize de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2020 met 20% te verlagen tegenover 2008 te verwezenlijken.

Gradius installeerde in november 2014 15 CT-units op tien normale Delhaize-opleggers met een lengte van 13,6 meter en op vijf citytrailers met een lengte van 10,5 meter.

Solucious

Gradius voorziet 69 vrachtwagens van een Thermo King koelunit en een isotherme IFAC-opbouwkast voor Solucious, een dochterbedrijf van de Colruyt Group. Elke vrachtwagen heeft drie gecontroleerde temperatuurzones. De Thermo King T-1000 R 50 koelunit staat garant voor lagere brandstofkosten, een stillere werking, een efficiënte bescherming van de lading en een hoog gebruiksgemak. Door deze innovatieve technologieën biedt deze koelunit optimale prestaties en voldoet het aan de stricte eisen van multi-temperatuurverdeling.

Bovendien voorziet Gradius de vrachtwagens van een track- en tracesysteem en laadliften. Ook het onderhoud van de koelunits zal de komende negen jaar door Gradius verzorgd worden.